wie zijn wij....

De Reus Totaal Impresariaat is opgericht door Sigrid de Reus. Zij volgde de opleiding Poppen- en Objecttheater van de NVP-UNIMA en speelde figurentheatervoorstellingen vanuit haar bedrijf KidsTotaal, Kinderentertainment & Poppentheater. 

Toen zij secretaris werd van de NVP-UNIMA, merkte zij dat haar bezieling meer lag bij het promoten van figurentheater dan bij het zelf spelen. Tegelijkertijd zagen theatergezelschappen haar PR-kwaliteiten voor de NVP-UNIMA en kreeg ze herhaaldelijk de vraag of ze geen impresariaat wilde beginnen. En zo geschiedde ..... De Reus Totaal Impresariaat werd opgericht.

Na de eerste jaren ontstond - mede door de hieronder beschreven visie - de behoefte om het impresariaat te versterken en kwam een samenwerking tot stand met theatermaker en stemacteur John de Winter van Theater De Winter, die in 35 jaar tijd een enorme vakkennis heeft verworven en daardoor in staat is theatergezelschappen in hun ontwikkeling te ondersteunen. 

Hun beider passie voor het figurentheater en het gebruik maken van de sterke kwaliteiten en vakkennis van Sigrid en John, heeft De Reus Totaal Impresariaat definitief op de kaart gezet als een professioneel impresariaat voor figurentheater. 

De Reus Totaal Impresariaat heeft als visie figurentheater in al haar facetten te laten zien. Voor jeugd, jongeren en volwassenen. Voor theaters, onderwijs en (straat)theaterfestivals. Nationaal en internationaal. 
Zij maakt zich hard voor een ambacht, voor een specifieke discipline. Daarin is De Reus Totaal Impresariaat zowel in Nederland als in Vlaanderen en waarschijnlijk ook ver daarbuiten uniek. 

Daarnaast wil De Reus Totaal Impresariaat nieuwe (jonge) theatermakers een platform bieden om zich verder te ontwikkelen. Elk seizoen bieden wij een nieuwe theatermaker die mogelijkheid. Daarbij staat talentontwikkeling centraal.  

Om nog meer een platform te kunnen zijn voor figurentheater en alle plannen die we daartoe hebben te kunnen verwezenlijken, is het team van De Reus Totaal Impresariaat vanaf september 2019 versterkt met  Jensen Jongenotter, een jonge energieke medewerker met een verfrissende kijk op figurentheater.   

      

 Sigrid de Reus                                                  John de Winter

 

Zoeken