Het mysterie van Museum Mauzz5+

EEN VOORSTELLING OVER KUNST MET LEVENDE SCHILDERIJEN

In de voorstelling Het mysterie van Museum Mauzz raken Eva en Jimmy verdwaald in Museum Mauzz. In dit museum moet alles zo blijven als het is. De directeur vindt dat er rust, reinheid en regelmaat moet heersen en dat er vooral geen kinderen met plakkerige vingertjes mogen rondlopen. Het museum moet saai zijn. Maar overal waar Eva en Jimmy lopen, komen de schilderijn en beelden tot leven en zo ontdekken ze dat het museum allesbehalve saai is. 

Het mysterie van Museum Mauzz is een visueel sterke voorstelling die de fantasie prikkelt en kinderen met een bredere blik naar kunst doet kijken. 


 

Decor
Het mysterie van Museum Mauzz wordt gespeeld in een uniek door de speelsters zelf ontworpen en gemaakt decor van bewegende schilderijen. Verschillende perioden uit de schilderkunst komen aan bod, van Karel Appel tot Willem van der Velde. 

Lesbrief
Bij de voorstelling hoort een goed uitgewerkte lesbrief, waarin alle schilderijen en kunstvormen uit de voorstelling worden behandeld en leuke (doe)opdrachten staan. De lesbrief staat als download op deze pagina.

Speciaal Onderwijs
De voorstelling is ook zeer toegankelijk voor leerlingen in het Speciaal Onderwijs en heeft om die reden subsidie ontvangen van het VSB Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds. 

Thema's
De voorstelling sluit aan bij de thema's: (schilder)kunst, musea, cultureel erfgoed, Kinderboekenweek 2019  

Downloads

Gegevens

spel: Joelle Bolleurs, Annette Albers
regie: Damiet van Dalsum
duur: 50 min. 
publiek: scholen 100-120
publiek: theaters met tribune 150
speelvlak: B 6 m x D 5 m
techniek: eigen licht, geluid  
verduistering: ja
opbouwtijd: 2,5 uur
afbouwtijd: 1,5 uur 

Zoeken