Theater Spelenderhand

Remco Raessen, kindertheatermaker en acteur, ging enige jaren geleden op zoek naar meer gelaagdheid in zijn kunnen. Hij greep terug op het poppen maken uit zijn jongere jaren, nam deel aan een Masterclass van befaamd puppeteer Neville Tranter en voelde dat zijn hart uitging naar het ontdekken en onderzoeken van de wereld van het poppenspel.

Na zijn start als poppenspeler met de succesvolle productie Eddie & Eduard, maakte hij diverse jeugdvoorstellingen. Opvallend is zijn buitengewone bekwaamheid in het manipuleren van de poppen en zijn grote vaardigheid in het maken van poppen en decors voor zijn voorstellingen (alles is van eigen hand!). 

Met veel discipline en passie voor het vak ontwikkelt hij nieuwe voorstellingen; de samenwerking met regisseur John de Winter resulteert in de prachtige voorstelling 'De droom voor de Koning' (najaar 2020) en er zullen ongetwijfeld nog veel meer mooie voorstellingen gemaakt worden door deze talentvolle poppenspeler. 

 

Voorstellingen

 

Eddie & Eduard XL 2+

Eddie & Eduard beleven hun avonturen vanuit een groter theater, zodat nog meer kinderen tegelijkertijd van hun avonturen kunnen genieten. Ook een aanrader voor peuterfestivals en kleuterfestivals. 

 
 

Held gezocht 4+

KINDERBOEKENWEEK 2021

NIEUW VANAF OKTOBER 2020, NU AL TE BOEKEN
Max droomt ervan om een held te zijn, maar van zijn moeder moet hij een gewoon vak leren.
Een leuke voorstelling die past bij het thema van de Kinderboekenweek 2021, over dapper zijn en mogen worden wat je wilt. 


 
 

De droom van de koning 4+

Over een oude koning, 
die op reis gaat om het mooiste 
ter wereld te vinden 
KLIK HIER VOOR DE TRAILER

 
 

Eddie & Eduard2+

Twee slakken ontdekken de wereld vanuit hun eigen kleine theater. Ze zijn nieuwsgierig en treden de wereld vol verwondering tegemoet.

 
 

Brom Beer4+

Waarom is Beer zo aan het mopperen?
Een voorstelling met prachtige poppen over vriendschap! 

 
 

Het verdwenen ijsje4+

Een voorstelling met hele leuke poppen over 'goed zijn zoals je bent'. 

Pluis vindt Loesewies heel erg leuk. Maar ziet Loesewies hem wel staan? Dan bedenkt Pluis een wel heel speciaal cadeau! 

Zoeken