Poppentheater Fatsnerran

Poppentheater Fatsnerran is een reizend poppentheater, dat in 1977 opgericht is door poppenspelers Alexander en Marijke Bauwens. Naadloos vullen zij elkaar aan bij de totstandkoming van iedere jeugdvoorstelling, waardoor er ware tekstjuweeltjes ontstaan waar niet alleen kinderen maar ook de begeleidende volwassenen keer op keer met volle teugen van genieten. Aan de vormgeving van decor en poppen besteden zij veel zorg, met oog voor detail en met originele en verrassende vondsten.

Hun leeftijdgebonden jeugdproducties zijn spannend, fantasievol, humoristisch en hebben altijd de belevingswereld van het kind als uitgangpunt. Poppentheater Fatsnerran speelt altijd zichtbaar voor het publiek, waardoor interactie mogelijk is en kan worden ingespeeld op de reacties vanuit het publiek.

Om het decor en de poppen optimaal tot hun recht te laten komen beschikt Poppentheater Fatsnerran over professionele licht- en geluidstechniek.

Poppentheater Fatsnerran heeft als doelstelling poppenspel als expressievorm te bevorderen. Inkomsten worden gebruikt om nieuwe voorstellingen te ontwikkelen en te investeren in apparatuur en materiaal. Ook worden activiteiten die de ontwikkeling van het poppenspel in brede zin bevorderen ondersteund. Alexander Bauwens is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel (NVP-UNIMA).

Voorstellingen

 

Prins Heerlijk4+

Ook geschikt voor de Kinderboekenweek 2019!

Zoetje, een lieflijke ietwat verlegen keukenprinses, besluit op zoek te gaan naar een prins. Op haar verre reis langs velden en wegen, bergen en zeeën ontmoet ze de vreemdste figuren, maar geen echte prins. Een ouderwets en toch modern sprookje over een zoektocht naar geluk, met spanning, humor en interactie.

Zoeken