Kairos

Veel ervaring, maar vooral heel authentiek en een boeiende combinatie van beeld en geluid. Deze persoonlijkheden maken deel uit van Kairos: 

Hans van der Maas, accordeon

Hans van der Maas is een musicus van het nieuwsgierige soort. Zijn niet aflatende belangstelling voor muziek van alle soorten en maten brengt hem steeds op nieuwe muzikale paden en zo heeft hij geleerd dat hoe langer je met muziek bezig bent, hoe meer nieuwe muziek je ontdekt. 

Hans speelt en speelde in verschillende ensembles en bands, zoals zijn eigen trio TriMoza, waarmee Frans getinte jazz wordt gespeeld en het trio Tripletov dat theatervoorstellingen speelt met Frank Groothof. Hans was gedurende een aantal jaren vaste accordeonist van Tango Extremo. Daarmee zijn veel tournees gemaakt door heel Nederland, maar ook landen als China, Zuid-Korea, Rusland, Mexico, en meer zijn bezocht. 

De oprichting van Kairos kwam op het juiste moment. Dit trio bestaat nog maar kort, maar is nu al bezig een stevige basis te leggen voor een mooie toekomst.
Daarnaast is van der Maas dirigent en musicoloog.

Anne Dronkers, theatervormgever

Anne Dronkers heeft gestudeerd aan de HKU voor Beeldende Kunst en de opleiding theatervormgeving. Daarna specialiseerde zij zich met de opleiding Poppen- en objecttheater bij NVP-Unima. Tegenwoordig werkt zij onder andere voor het Haags Theaterhuis als contactpersoon voor en begeleiding van leerlingen, studenten, cursisten en docenten en heeft ze coördinerende en organisatorische taken, ook in samenwerking met de afdeling educatie van Het Nationale Theater. Daarnaast is Anne mentor, docent, organisator basisjaar & deskundigheidsbevordering poppen- en objecttheater. Vanuit haar eigen atelier voert ze verschillende opdrachten uit in theatervormgeving, zowel decor, kostuum als rekwisieten en poppen. Verder geeft ze ook kunstprojecten in zorginstellingen vorm. Zoals ‘In de hand’ (2017) in samenwerking met Rintveld Eetstoornissen Zeist en maakt ze autonoom beeldend werk. 

Carlos Matos, piano/synthesizer

Carlos Matos is pianist, toetsenist, producer, arrangeur en componist. Na zijn afstuderen in klassieke en wereldmuziek is hij een zeer gerespecteerde artiest die wereldwijd actief is in verschillende muziekgenres: Op Kaapverdie (waar zijn ouders vandaan komen) als producer, sessiemuzikant en dirigent van het Nationaal Orkest van Cabo Verde. Latin-Jazz met groepen zoals Nueva Manteca, Rumbata en Timbazo. Met de tango groep Tango Extremo is Carlos op tournee geweest in Rusland en China en heeft de CD ‘Mattheus Passie’ in tango stijl opgenomen. Sinds 2005 is hij actief in de Nederlandse Gospelcircuit met bands zoals Inside Out (blackgospel), Gerald Troost, Talitha Nawijn, Reni en Elisa, Orville en vele anderen. In 2008 heeft hij zijn eigen groep met percussionist Nils Fischer opgericht, genaamd CaboCubaJazz, waar hij Afro-Cubaanse muziek mixt met Kaapverdische muziek en Jazz. Met deze groep treedt hij wereldwijd op (bijvoorbeeld Canada, Cuba, Thailand, Malesie, Duitsland).

Vasilis Stefanopoulos, contrabas

Vasilis Stefanopoulos werd geboren in Patras (Griekenland). Hij studeerde basgitaar aan het Municipal Conservatorium van Patras bij Andreas Georgiou en klassiek contrabas bij Heracles Soumelides. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij  de diploma’s jazz en klassiek contrabas behaalde (Bachelor Jazz Contrabas, Bachelor Contrabas, Master Jazz Contrabas). Hij volgde lessen bij Hein van de Geyn, Frans van der Hoeven, Knut Guettler, Jean-Paul Everts en Quirijn van Regteren Altena. 

Hij treedt veelvuldig op in jazzclubs en festivals in Nederland, België, Griekenland, Duitsland en vele andere landen. Op dit moment speelt Vasilis Stefanopoulos naast Kairos in verschillende jazz- en wereldmuziekgroepen en klassieke ensembles.

Xavier van Wersch, techniek

Xavier studeerde sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is werkzaam als creatief technicus voor diverse groepen. Hij is te vinden in veel verschillende theaters, maar hij gaat ook mee op tour met het NDT waar hij zijn eigen technische skills benut om prachtige voorstellingen te maken. Voor Kairos en de voorstelling 'View at sea' verzorgt Xavier zowel de geluidstechniek, als het lichtplan en alles wat er verder aan technisch vernuft wordt ingezet.

Voorstellingen

 

View at sea - een beeldconcert16+

NIEUW

Een prachtige combinatie van de muziek van Chick Corea en Focus o.l.v. van niemand minder dan accordeonist Hans van der Maas, met beelden van theatervormgever en beeldend kunstenaar Anne Dronkers