Isabella Frikadella4+

LEKKER FIT EN GEZOND. ONDERSTEUND DOOR HET NEDERLANDS VOEDINGSCENTRUM

Wanneer je als kikkermeisje smoor verliefd bent op de coolste, snelste en stoerste kikker van het moeras, wil je maar 1 ding: naast hem op zijn lelieblad springen. Zeker als hij je daar speciaal voor uitnodigt.

Maar Isabella heeft een probleem. Ze houdt van veel, vet en zoet eten. Zo is ze dol op patat, chocola en lollies en jawel, frikadellen. Door al dat eten kan ze moeilijk bewegen, is ze sloom en zit het liefst de hele dag op haar dikke kikkerbillen. Haar goeie vriend Robbie Rat wil haar graag op de goeie weg helpen. Maar al zijn goed bedoelde adviezen leiden alleen maar tot irritatie en uiteindelijk tot ruzie.

Dan is er nog de ooievaar, die zich voordoet als De Nieuwe Beste Vriendin van Isabella. Zij heeft haar eigen wrede plan. Zoals het openen van een nieuw groot Mc Kikker Restaurant, waarbij Isabella de twijfelachtige eer heeft om als eerste geserveerd te worden.

Gelukkig maakt Isabella, samen met het publiek, op tijd de juiste keuzes. Zoals gezond eten en veel bewegen. En gelukkig weten haar beste vrienden haar net op tijd uit de snavel van de ooievaar te redden.

Isabella Frikadella is een voorstelling over gezond eten en leven, die wordt ondersteund door het Nederlands Voedingscentrum. Het publiek wordt betrokken bij het verhaal en mag helpen om een oplossing te vinden voor het probleem van Isabella.

Thema's
Deze voorstelling sluit aan bij de thema's: gezond eten, bewegen, vriendschap, keuzes maken  

 

Downloads

Gegevens

spel: Joelle Bolleurs, Annette Albers
regieadvies: Jawi Bakker
script advies: Jan Vandemeulenbroeke en Marlyn Coetsier
duur: 50 min. 
publiek: 100-120
speelvlak: B 6m x D 4,5m x H 2,2m
techniek: eigen licht/geluid beschikbaar

 

Zoeken