Het nieuws van gisteren6+

DE MEEST GEBOEKTE VOORSTELLING N.A.V. ONZE PRESENTATIEDAG!

Door een ongelukje wordt het nieuws van gisteren opeens het nieuws van vandaag. Nieuwslezeres Irene is de wanhoop nabij als zij geconfronteerd wordt met ridders op de snelweg, Napoleon Bonaparte die haar het hof wil maken en een reusachtige dinosaurus met scherpe tanden. Zij doet haar best om het nieuws weer op orde te krijgen. Maar willen de historische figuren de moderne tijd nog wel verlaten?
In Het nieuws van gisteren brengt Laros & De Jong Beeldmakerij pop up, projectie en figurentheater op ludieke wijze samen. In een decor van een grote tv-studio wordt de geschiedenis tot leven gewekt, waarbij gespeeld wordt met de perceptie van schaal en tijd. 

Hét succes van onze Presentatiedag 2018
Het nieuws van gisteren was hét succes van onze Presentatiedag 2018. Bij diverse programmeurs liepen de tranen van het lachen over de wangen en de voorstelling werd geprezen om de perfecte balans tussen spel, multimedia, humor en informatie. 

Vlaamse Culturele Centra
Ook voor de Vlaamse Culturele Centra is deze voorstelling bij uitstek geschikt, als school- of openbare voorstelling. 

Lesbrief - lespakket
Voor scholen is op deze pagina een lesbrief te downloaden, waarin de geschiedenis die in de voorstelling aan bod komt op informatieve wijze en met leuke (doe)opdrachten wordt behandeld.

Thema's
Voor het onderwijs sluit de voorstelling aan bij de thema's: geschiedenis, nieuws, journaal, vroeger en nu.

 

 

Downloads

Gegevens

concept, uitvoering: Irene Laros, Willem Jan de Jong 
regie: John de Winter 
duur: ca. 45 min.
speelvlak: B 5m x D 4m x H 3m
publiek: 100-120 (onderwijs)
publiek: 150 (theaterzaal met tribune) 
verduistering: ja
techniek: eigen techniek of theatertechniek  

Zoeken