Het mysterie van Museum Mauzz5+

Een voorstelling bij het thema kunst. Past ook bij het thema van de Kinderboekenweek 2019

Een reis langs de schilderkunst van Karel Appel tot Willem van der Velde, met schilderijen die tot leven komen. De voorstelling sluit ook aan bij de Kinderboekenweek 2019

Alle schilderijen komen tot leven inMuseum Mauzz, waar Jimmy verdwenen is. Als zijn half-zusje Eva hem zoekt maken ze een reis langs verschillende schilderijen en ontdekken ze dat de levende schilderijen en beelden ieder hun eigen verhaal in zich hebben. Zo zien ze o.a. het Melkmeisje melk schenken en komen ze terecht op één van de zeeschepen die Willem van de Velde II geschilderd heeft. 

Door deze voorstelling ervaren leerlingen dat het leuk en spannend is om naar een museum te gaan. De voorstelling laat leerlingen op een andere manier naar kunst kijken, omdat je door te kijken naar kunst en kunst te beleven de achtergrond leert kennen. Hierdoor wordt het onbegrijpelijke begrijpelijk, verschuift je perspectief en verbreed je je horizon.

Voor scholen is er een uitgebreide lesbrief (zie de downloads), waarin alle schilderijen en kunstvormen uit de voorstelling worden behandeld en waarin leuke doe-opdrachten staan. 

Theater KwadraaT slaat met deze voorstelling een brug tussen Kunst en Cultuur. Tussen musea en theaters. 

Doelgroep 
Extra vermelding verdient dat deze voorstelling ook zeer geschikt is voor leerlingen van het Speciaal Onderwijs en andere doelgroepen voor wie een museumbezoek niet of nauwelijks tot de mogelijkheden behoort. De voorstelling biedt hen de gelegenheid om toch met kunst in aanraking te komen en spreekt zeer tot de verbeelding. Leerkrachten/leerlingen op SO scholen zijn unaniem lovend over deze voorstelling. 

Subsidie
Het mysterie van Museum Mauzz is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds.  

 

Downloads

Gegevens

spel, poppen, decor: Joelle de Jager, Annette Albers
regie: Damiet van Dalsum
duur: 50 minuten
publiek: scholen 100-120
publiek: theaters met tribune: 150
speelvlak: breed: 6 m, diep: 5 m
techniek scholen: eigen licht en geluid  
verduistering: ja
opbouwtijd: 2,5 uur
afbouwtijd: 1,5 uur