Frederique van Domburg

Frederique van Domburg is een jonge maakster van beeldend theater. Als kind was ze al geboeid door theater. Hoe je met elkaar, als onderdeel van een geheel, iets moois kunt maken. Haar opleiding aan de ArtEZ-hogeschool voor de kunsten (richting docent theatermaken en regie) was dan ook een logische stap. 

Haar mooiste vak op de theateropleiding vond ze mime. Dat was lijfelijk en beeldend en heeft haar op het spoor gezet van haar verdere kunstzinnige ontwikkeling en het werken met poppen en objecten. 

In 2018 wint Frederique met haar eerste voorstelling 'Een jongen en een zee van mogelijkheden' de internationale juryprijs op het festival Puppet International te Meppel.

Wij zagen deze voorstelling en gingen kijken naar De jas voor een geliefde. Ook in deze nieuwe voorstelling bewijst Frederique dat zij behoort tot de groep getalenteerde nieuwe theatermakers. Haar werk is eigen, uniek en verbindend.  

Een mooi artikel over Frederique, met meer achtergrondinformatie en foto's, is verschenen in het vakblad De Wereld van het Poppenspel (2019). Op de pagina van De jas voor een geliefde kunt u dit artikel downloaden. 


 

 

 

Voorstellingen

 

De jas voor een geliefdevolwassenen

NIEUW

Pure poëzie en woordkunst van getalenteerde jonge theatermaker. 
Dit is een reis! Dit is een tocht! Dit is een h a r t s t o c h t 

 

Zoeken