DURF, voor 75 jaar vrijheid 6+

SPECIALE EDITIE VAN DURF IN HET KADER VAN 75 JAAR VRIJHEID

Okke heeft van opa Engel een klarinet gekregen. Hij wil er niet op spelen. Niemand op school speelt klarinet. Als je erbij wilt horen moet je voetballen en skaten. Okke twijfelt. Hij wil Max, de nieuwe jongen, best uitnodigen op zijn feestje. Maar als Max komt, komt de rest niet. Max heeft vaak een raar soort petje op, een keppeltje. Omdat hij anders is, wordt hij gepest en hoort hij er niet bij.

Soms trekt Okke zich terug in zijn fantasiewereld, waarin zijn Opa Engel te voorschijn komt. Okke worstelt met lastige vragen: "Moet hij meedoen met zijn vriendjes ook als hij dat eigenlijk niet wil? Wat is echte vriendschap? Opa laat hem de magie van de muziek en de kracht van het samen spelen ontekken, vooral dat ieder instrument op zich al het verschil kan maken.

 

DURF gaat over positief en respectvol omgaan met elkaar met als hoofdthema vriendschap. Maar DURF gaat ook over de kracht die je in jezelf kunt vinden om verandering aan te brengen in lastige situaties. Soms vergt het moed om de juiste keuze te maken. 

Theater KwadraaT visualiseert "oorlog en vrede" op het schoolplein en de vrijheid om te mogen zijn wie je bent. 

De voorstelling wordt gespeeld met grote, tot de verbeelding sprekende, cartooneske poppen in een afwisselend decor. 

Thema's 
De voorstelling sluit aan bij de volgende thema's: vrijheid, anders zijn, vriendschap, pesten, keuzes maken 

Doelgroep
De voorstelling sluit het meest aan bij de groepen 4 t/m 7, maar kan zeker ook schoolbreed worden gespeeld ingeval van 2 voorstellingen (onderbouw/bovenbouw). 


 

Downloads

Gegevens

spel: Joelle Bolleurs, Annette Albers
regisseur: Jawi Bakker
duur: 50 min.
publiek: 100-120 (onderwijs)
speelvlak: B 6,5m x D 5m 
techniek: eigen licht/geluidsapparatuur
verduistering: ja 

Zoeken