Theater Kwadraat

Theater Kwadraat speelt onvergetelijk mooi jeugdtheater met grote poppen.

Theater KwadraaT bestaat uit Annette Albers en Joelle de Jager. In hun voorstellingen proberen zij onderwerpen die voor de jeugd van belang zijn zo voor het voetlicht te brengen dat het tot nadenken stemt. Niet zwaar op de hand, maar met humor, interactie en met oog voor de belevingswereld en interesse van hun doelgroep. En met prachtige aansprekende poppen. Maatschappelijke educatieve voorstellingen, die passen bij de thema's en culturele leerlijnen van het basisonderwijs. Zo hebben zij voorstellingen over 'omgaan met geld', 'gezond leven en bewegen' en 'pesten en opkomen voor jezelf'.

Theater KwadraaT vindt in iedere productie weer uitdaging in het verbreden en ontwikkelen van haar kwaliteiten, durft nieuwe wegen in te slaan, en legt door scholing en samenwerking met vakmensen de lat steeds een stukje hoger. Daarmee tillen ze iedere nieuwe productie weer naar een hoger level en weten zij door nieuwe invalshoeken het publiek steeds weer te verrassen.

Voorstellingen

 

DURF6+

Geschikt voor primair onderwijs en aanverwante organisaties

'DURF, wie zwijgt stemt toe' gaat over positief omgaan met elkaar met als hoofdthema "verandering", de kracht en moed die kinderen in zichzelf kunnen vinden om verandering aan te brengen in lastige situaties. Ook gaat DURF over vriendschap, keuzes maken, pesten en durven/moedig zijn.

 
 

Meneer Beer6+

Geschikt voor primair onderwijs en aanverwante organisaties

Een voorstelling over omgaan met geld, op een originele en aansprekende wijze gevisualiseerd.

 
 

Het mysterie van Museum Mauzz5+

NIEUW

Theater KwadraaT overtreft zichzelf met schilderijen die tot leven komen in een spannend en origineel verhaal. Met regie van Damiet van Dalsum 

 
 

Sint en de verdwenen pakjes3+

Geschikt voor theaters, primair onderwijs en aanverwante organisaties

'Sint en de verdwenen pakjes' is de Sinterklaas editie van de voorstelling 'Haas en de verdwenen bloemen'.

 
 

Haas en de verdwenen bloemen4+

Geschikt voor theaters, primair onderwijs en aanverwante organisaties

Waar zijn de bloemen gebleven? Houd de dief. Was het kip? Of vos? Betoverend en spannend jeugdtheater met grote oogstrelende poppen in een mooi decor.

 
 

Isabella Frikadella5+

Geschikt voor theaters, primair onderwijs en aanverwante organisaties

Isabella Frikadella, gespeeld door Theater KwadraaT, is een interactieve, educatieve voorstelling over gezond eten en gezond leven. Het publiek wordt nauw betrokken bij de thematiek en mag meehelpen om een oplossing te vinden voor het probleem van Isabella. De voorstelling wordt ondersteund door het Nederlands Voedingscentrum