Theater De Winter

In de voorstellingen van Theater De Winter zijn beeldtaal en het gesproken woord mooi in balans. Humor, spanning en ontroering smelten samen in boeiende vertellingen, die vaak een bestaand verhaal als uitgangspunt hebben. Poppenspeler en acteur John de Winter verstaat de kunst om poppen te manipuleren als ware het zijn medespelers en zet zijn poppen karaktervol neer door zijn prachtige stemgebruik met de oneindige variaties. Het samenspel met Martine van Ditzhuyzen is energiek, spannend en veel meer dan een optelsom van kwaliteiten.

Naast theatermaker is John stemacteur, bespeelde hij diverse poppen in Nederlandse televisieprogramma's en is hij één van de poppenspelers van de befaamde poppenkast op het Binnenwegplein te Rotterdam.

Voorstellingen

 

Reusachtig Cool4+

Geschikt voor theaters, primair onderwijs en aanverwante organisaties

Reusachtig Cool is spannende, humoristische en ontroerende voorstelling, gebaseerd op een oud Iers volksverhaal. Het ervaren spelersduo John de Winter en Martine van Ditzhuyzen speelt de voorstelling met verve en vol passie voor het vak. Hun samenspel is weergaloos en geeft aan de voorstelling een extra dimensie.

 
 

Het rommelt in de poppenkast3+

Geschikt voor festivals, bibliotheken, winkelcentra, bedrijfsfeesten, kindervakantieweken e.a.

John de Winter is één van de vaste poppenspelers in de alom bekende poppenkast op het Binnenwegplein te Rotterdam. Kinderen zijn dol op zijn verhalen met Basje als hoofdpersoon, maar de originele woordgrapjes en belevenissen maken de voorstellingen ook erg amusant voor volwassenen.

 
 

Tobys Alfabed4+

Geschikt voor theaters, primair onderwijs en aanverwante organisaties

Toby ligt in bed en kan niet slapen. Morgen gaat hij voor de eerste keer naar school. Daar moet je letters leren!

Toby's Alfabed is één van de succesvolle klassiekers van Theater De Winter, die vanaf september 2016 in reprise is genomen.

 
 

De Woeste Woning8+

Geschikt voor theaters, primair onderwijs en aanverwante organisaties

De woeste woning is een spannend verhaal met een verrassend plot, waarin John de Winter schittert als acteur en er op meesterlijke wijze in slaagt de verschillende personages tot leven te brengen en diepgang te geven.