The Flying Dinosaurs

NIEUW

The Flying Dinosaurs is een nieuwe walking act, waarbij Pterosauria skeletten getransformeerd worden tot levende lichtgevende wezens, die over het publiek vliegen. Het is al bijzonder en vervreemdend om dino skeletten – op ware grootte – te zien vliegen. Het feit dat ze al vliegende door middel van LED strips licht geven en van kleur kunnen veranderen geeft aan de act nog een extra dimensie.

De tegenstelling 'leven versus dood' gecombineerd met de tegenstelling 'prehistorisch versus hi-tech' geeft de act The Flying Dinosaurs een uniek en theatraal karakter, sterk onderscheidend van andere lichtgevende acts.

Er zijn 3 Flying Dinosaurs, die ieder door een poppenspeler worden bediend. Met 3 poppenspelers kan dus een stage of area 'onveilig' worden gemaakt, hetgeen een imposante en onuitwisbare indruk op het publiek maakt.

De act is tot stand gekomen door een samenwerking van poppenmaker en -speler Jochen Lange met Tim Walther, programmeur bij het bedrijf Resolume en mede-oprichter van Light-Up collective (projection mapping).

The Flying Dinosaurs zoekt programmeurs die op zoek zijn naar een unieke, vervreemdende en onderscheidende act voor hun (internationale) festival, (dance)-event e.a. De act komt het best tot zijn recht in het donker of bij schemer, maar ook bij daglicht is The Flying Dinosaurs een indrukwekkende act.