Kijk, ik zoek!6+, ook voor jongeren en volwassenen

Voor onderwijs (ook voortgezet), festivals, theaters, alternatieve ruimtes

Beeld, muziek en zang prachtig vervlochten tot een organisch geheel. Een voorstelling die nazindert, tot nadenken stemt, je niet meer los laat. Aangrijpend, vernieuwend, verrassend. 

Wat zie je als je plotsklaps in een ander land moet gaan wonen? Je kijkt om je heen: Platte weilanden, honden aan lijnen, natte straten en lange lantaarnpalen. En in alle huizen slapen al mensen.

In Kijk, ik zoek! vertelt Mirthe met verf en kwast het verhaal over een onbekende wereld in het licht van een overheadprojector. Over een gevlucht jongetje dat in het donker wegsluipt uit een noodopvang, de straat op, rondkijkt, op zoek gaat. Kijk en zie een live geschilderd reuzen prentenboek op papier met veel zang en muziek vanuit de ogen van een vreemdeling. 

Kijk, ik zoek! zet een eerste vriendelijke stap in de richting van een vreemdeling. De voorstelling biedt de gelegenheid om een gesprek te openen over- en met vreemdelingen, vluchtelingen en anderen die onbekend aanvoelen. Via een geabstraheerde weg kun je in ‘Kijk, ik zoek!’ je eigen perspectief veranderen in dat van de ander.

De geschilderde pop-up wereld van Kijk, ik zoek! kan overal getoond worden, ook op onverwachtse plekken, mits het er verduisterd is. 

Recensie Theaterkrant
‘’Met een overheadprojector en een geluidsband laat Dokter zien hoe een vluchteling zijn eerste stappen buiten een AZC in Nederland ervaart. Ze schildert onophoudelijk voetstappen, contouren van mensen, verlichte ramen en huizen. Haar gezwoeg en de beelden die ze maakt vloeien ineen. Het enthousiasme waarmee ze in haar verhaal opgaat werkt aanstekelijk en intrigeert.’’- ★★★ Theaterkrant

 

 

 

Downloads

Gegevens

techniek: zie productiesheet
maker/speler: Mirthe Dokter
eindregie: Sanne Zweije
locatie: festival, theater, PO, VO 
verduistering: ja 

doelgroep: 6+
duur: 25 min. (+ evt. nagesprek)
thema: vluchtelingen, alleen, op zoek