Het mysterie van Museum Mauzz5+

Een decor met bewegende schilderijen!

Het mysterie van Museum Mauzz wordt gespeeld in een prachtig ontworpen decor van bewegende schilderijen. De voorstelling – geregisseerd door Damiet van Dalsum – bevat verschillende soorten figurentheater en laat het publiek ervaren dat het leuk en spannend is om naar een museum te gaan. 

Alle schilderijen komen tot leven in Museum Mauzz, waar Jimmy verdwenen is. Als zijn half-zusje Eva hem zoekt ontdekt ze dat de levende schilderijen en beelden ieder hun eigen verhaal in zich hebben. Lukt het haar om Jimmy uit handen te krijgen van de levende kunststukken? 

Voor scholen is er een uitgebreide lesbrief (zie de downloads), waarin alle schilderijen en kunstvormen uit de voorstelling worden behandeld en waarin leuke doe-opdrachten staan. 

Theater KwadraaT slaat met deze voorstelling een brug tussen Kunst en Cultuur. Tussen musea en theaters. 

Doelgroep 
De voorstelling is geschikt voor vele speellocaties: theaters, onderwijs, musea e.a. 
Vermelding verdient dat deze voorstelling zeer geschikt is voor leerlingen van het Speciaal Onderwijs en andere doelgroepen voor wie een museumbezoek niet of nauwelijks tot de mogelijkheden behoort. De voorstelling biedt hen de gelegenheid om toch met kunst in aanraking te komen en spreekt zeer tot de verbeelding. Leerkrachten/leerlingen op SO scholen zijn unaniem lovend over deze voorstelling. 

Subsidie
Het mysterie van Museum Mauzz is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds.  

 

Downloads

Gegevens

spel, poppen, decor: Joelle de Jager, Annette Albers
regie: Damiet van Dalsum
duur: 50 minuten
publiek: scholen 100-120
publiek: theaters met tribune: 150
speelvlak: breed: 6 m, diep: 5 m
techniek scholen: eigen licht en geluid  
verduistering: ja
opbouwtijd: 2,5 uur
afbouwtijd: 1,5 uur