Het mysterie van Museum Mauzz5+

NIEUW

Synopsis

Jimmy is weg! Verdwenen in Museum Mauzz. Als zijn half-zusje Eva naar hem op zoek gaat komen de schilderijen in het museum tot leven en ontdekt ze dat de levende schilderijen en beelden ieder een eigen verhaal in zich hebben. Lukt het Eva om Jimmy te bevrijden uit de verhalende kunst of zal hij zijn verdere leven als een schilderij door het leven moeten gaan? 

Het mysterie van Museum Mauzz is een mooie en spannende voorstelling, waarin theater en kunst samensmelten, in een prachtig decor van bewegende schilderijen.

Foto trailer 

Visie 

Kinderen te laten ervaren dat het leuk en spannend is om naar een museum te gaan. Kinderen op een andere manier naar kunst te laten kijken, omdat je door te kijken naar kunst en kunst te beleven de achtergrond leert kennen. Hierdoor wordt het onbegrijpelijke begrijpelijk, verschuift je perspectief en verbreed je je horizon. 

Theater KwadraaT slaat met deze voorstelling een brug tussen Kunst en Cultuur. Tussen musea en theaters. 

Première

De première van deze voorstelling is op 25 maart 2018 in het Amstelveens Poppentheater.

Doelgroep 

De voorstelling is geschikt voor vele speellocaties: (wijk)theaters, onderwijs, musea e.a. 
Vermelding verdient dat deze voorstelling zeer geschikt is voor leerlingen van het Speciaal Onderwijs en andere doelgroepen voor wie een museumbezoek niet of nauwelijks tot de mogelijkheden behoort. De voorstelling biedt hen de gelegenheid om toch met kunst in aanraking te komen en spreekt zeer tot de verdeelding. Leerkrachten/leerlingen op SO scholen zijn unaniem lovend over deze voorstelling. 

Subsidie

Ook subsidieverstrekkers hebben hun vertrouwen uitgesproken in deze voorstelling. Het mysterie van Museum Mauzz is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds.  

 

Downloads

Gegevens

Algemene en technische informatie

 

artistieke leiding, spel, poppen en decor: Joelle de Jager en Annette Albers

regie: Damiet van Dalsum

 

tijdsduur voorstelling: 50 minuten

publiek: circa 120 personen, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Minimaal benodigd speelvlak: breedte: 6 meter, diepte: 5 meter 

techniek: Theater KwadraaT beschikt over eigen geluidsapparatuur. Minimaal 3 contactpunten noodzakelijk.

verduistering: ja 

opbouwtijd: 2,5 uur

afbouwtijd: 1,5 uur